Centar za mladež Zaprešić

Centar za mladež Zaprešić je nevladina, neprofitna udruga osnovana 1998. godine na poticaj Gradskog vijeća grada Zaprešića. Glavni cilj Centra, od njegovog osnutka pa sve do danas, je organiziranje različitih aktivnosti kako bi se osigurao zdrav i kreativan život djece i mladeži u Zaprešiću te da bi se zadovoljile njihove potrebe za druženjem i zabavom. Kroz različite je projekte potaknuto i uključivanje šire javnosti u rješavanje pitanja od zajedničkog interesa za zaprešićku djecu i mlade.

Misija Centra za mladež Zaprešić je stvaranje poticajne sredine za djecu i mlade kroz osnaživanje pojedinca, obitelji  i zajednice što vodi i našoj viziji - samoostvaren čovjek u poticajnoj i tolerantnoj zajednici!

Aktivnosti koje se trenutno provode u Centru uglavnom su usmjerene na sprječavanje neprihvatljivog ponašanja putem preventivnih programa i projekata, razvoj sustava savjetovanja i informiranja te na razvoj volonterstva u zajednici.  Osim toga, u Centru za mladež Zaprešić se organiziraju edukacije za roditelje, odgojitelje, učitelje, voditelje i volontere, tribine, izložbe te promotivne aktivnosti. 

U nastojanju da na jednom mjestu okupimo lokalne institucije, koje u središtu svoje pozornosti imaju rad s djecom i mladima, radimo u partnerskom ili suradničkom odnosu s Gradom Zaprešićem, osnovnim školama u Zaprešiću i okolici, Srednjom školom Ban Josip Jelačić, Veleučilištem Baltazar i njihovim Studentskim zborom, dječjim vrtićima, Centrom za socijalnu skrb Zaprešić, Gradskom knjižnicom Ante Kovačića, Zaprešićkom zajednicom tehničke kulture, Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić, Turističkom zajednicom grada Zaprešića, Zavičajno-ekološkim društvom, Udrugom studenata grada Zaprešića i brojim drugim lokalnim dionicima. 

Aktivnosti Centra podržavaju i sufinaciraju Grad Zaprešić, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zagrebačka županija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva te ostali donatori.